IBFD, odnosno International Bureau of Fiscal Documentation, osnovan je 1938. sa sjedištem u Amsterdamu.

Kada je osnovan, bio je tek mali istraživački centar sa svega četiri istraživača, s jednostavnim ciljem: pružati informacije o primjeni poreznih zakona te pridonijeti razvoju porezne znanosti.

Danas zapošljavaju više od 70 istraživača iz preko 30 zemalja te su najuglednija organizacija za informacije vezane za internacionalne porezne propise.

Kao najistaknutija, neovisna zaklada na koju se porezni stručnjaci iz cijelog svijeta oslanjaju za visoku razinu kvalitete, pružaju sljedeće usluge:
  • neovisno porezno istraživanje
  • informiranje o međunarodnim porezima
  • obrazovanje
  • savjetovanje Vlada diljem svijeta

U sklopu svojih aktivnosti, nude i usluge obrazovanja poreznih stručnjaka diljem svijeta, pa tako nude i program certificiranja.

Trenutno nude dva programa certificiranja:
  • APCIT certifikat, odnosno Advanced Professional Certificate in International Taxation
  • GCC VAT certifikat, odnosno Gulf Cooperation Council Value Added Tax certificate.

IBFD

APCIT certifikat

Uz APCIT certifikat porezni stručnjaci dobivaju opsežno i praktično poznavanje i razumijevanje internacionalnog oporezivanja. Ponajviše u segmentima poreznih sporazuma, transfernih cijena kao i internacionalnog poreznog planiranja.

Kako se prijaviti?

Za prijavu morate imati višegodišnje iskustvo u radu s porezima, bilo u privatnom ili u javnom sektoru. Sadržaj programa certifikata osmišljen je tako da svojim polaznicima pruži sveobuhvatno i praktično razumijevanje međunarodnog oporezivanja, posebno u gore navedenim područjima. Navedeno uključuje i razumijevanje najčešćih struktura i transakcija (npr. holding, IP, financije i usluge). Polaznici su upoznati i s najnovijim međunarodnim poreznim zbivanjima iz OECD-a, UN-a i Europske unije koja utječu na svakodnevni rad internih poreznih stručnjaka i poreznih savjetnika.

GCC VAT certifikat

GCC VAT certifikat osmišljen je kao sveobuhvatan certifikat uz pomoć kojeg će stručnjaci diljem svijeta moći steći opširno i praktično znanje o primjeni poreza na dodanu vrijednost na području GCC-a.

 

Zanima Vas više?

Pratite nas na našim Facebook i LinkedIn stranicama za još jednostavnih objašnjenja.