Do sada smo prošli temu kako otvoriti obrt i kako u istome porez plaćati paušalno. No obrt nije jedina opcija za pokretanje poslovanja. Društvo s ograničenom odgovornosti je jedna od najpopularnijih opcija, te ako ste ikada htjeli pokrenuti poslovanje u d.o.o.-u, sigurno ste se zapitali kako otvoriti d.o.o.?

Na to i druga pitanja vezana na temu odgovorit ćemo Vam kroz seriju kratkih blogova.

Budući da se radi o dosta opširnoj temi, podijelit ćemo je u tri djela. Prvi dio, danas, općenito će Vam pojasniti što je d.o.o., drugi dio pokriti će razliku između d.o.o.-a i obrta kao i koji odabrati za vaše potrebe, dok će treći dio pobliže pojasniti proces otvaranja d.o.o.-a.

Što je d.o.o.?

Počnimo od samog početka, d.o.o. je skraćeno za „Društvo s ograničenom odgovornošću“. Navedeno predstavlja jedan od ustroja trgovačkog društva u Hrvatskoj prema Zakonu o trgovačkim društvima. Kao takav d.o.o. postoji i u nekim susjednim zemljama, no sve informacije navedene u ovom blogu odnose se isključivo na Hrvatsku.

Društvo s ograničenom odgovornosti je društvo kapitala, jedne ili više fizičkih ili pravnih osoba.

Osnivači, odnosno vlasnici ulažu unaprijed dogovoren iznos kapitala, a jedna od značajki d.o.o.-a je da odgovaraju samo do visine svog udjela u kapitalu, te upravo od te činjenice i dolazi naziv „društvo s ograničenom odgovornošću“. Također vrijedi napomenuti da ti ulozi, ukoliko je više osnivača, ne moraju biti jednaki.

Koji je temeljni kapital u d.o.o.?

Najniži iznos temeljnog kapitala za d.o.o. prema Zakonu o trgovačkim društvima, iznosi 20.000 HRK. Ukoliko želite otvoriti d.o.o., vrijedi napomenuti kako postoji opcija kod koje navedeni temeljni kapital nije potrebno uplatiti odjednom. Tako je pri osnivanju moguće uplatiti 5.000 HRK (najniži jednokratni iznos) te potpisati zadužnicu na preostali iznos (15.000 HRK). Ukoliko se odlučite za tu opciju, imate godinu dana od dana osnivanja da uplatite preostali iznos temeljnog kapitala. Ukoliko ne uplatite preostali dio kapitala naplata će se automatski izvršiti po zadužnici koju ste potpisali.

Temeljni kapital se može podijeliti i na udijele, pri čemu treba paziti da prema propisima najmanja vrijednost jednog udjela može biti 200 HRK.

Koja su obvezana tijela d.o.o.-a?

Što se tiče formalnih procedura, puno ih je manje nego u dioničkom društvu, no u isto vrijeme više nego u obrtu. Postoje mnoge formalnosti koje je potrebno zadovoljiti, no to je tema sama za sebe. Ovdje ćemo se fokusirati na ono što morate znati pri osnivanju. Tako je potrebno znati kako su obvezna tijela d.o.o.-a Uprava i Skupština. Nadzorni odbor je u većini situacija neobavezno tijelo društva, no isti se može ustrojiti ukoliko smatrate da vam je neophodan. Također treba imati na umu da postoje situacije u kojima ste obvezni čak i u d.o.o.-u imati ustrojen Nadzorni odbor, kako je to propisano člankom 434. st. 2. ZTD-a:


(2) Društvo mora imati nadzorni odbor:
1. ako je prosječan broj zaposlenih u godini veći od 200, ili
2. ako je to za društvo koje obavlja određenu djelatnost propisano posebnim zakonom, ili
3. ako je temeljni kapital društva veći od 600.000,00 kuna i ono ima više od 50 članova, ili
4. ako društvo jedinstveno vodi dionička društva ili društva s ograničenom odgovornošću koja moraju imati nadzorni odbor ili s više od 50% sudjeluje u njima s neposrednim udjelom u temeljnom kapitalu a u oba slučaja je broj zaposlenih u nekome od društava ili u svim društvima zajedno u prosjeku veći od 200, ili
5. ako je društvo komplementar u komanditnom društvu a prosječan broj zaposlenih u društvu i u komanditnom društvu je zajedno veći od 200.


 

Ukoliko se odlučite za d.o.o., vrijedi napomenuti kako Vam d.o.o. omogućuje nesmetano poslovanje neovisno o veličini vašeg poduhvata. Iako treba pripaziti na neke stvari, zapravo je vrlo jednostavan i pristupačan. Vrlo vjerojatno je upravo iz tih razloga najčešće korišten oblik ustroja trgovačkih društava u Hrvatskoj.

Pratite nas kako bi saznali koje su konkretne razlike između d.o.o.-a i obrta te koji je postupak otvaranja d.o.o.-a.

Pratite nas na našim Facebook i LinkedIn stranicama za još jednostavnih objašnjenja.