Već smo pisali o tome tko je i što radi porezni savjetnik, no koja je razlika između financijskog savjetnika i poreznog savjetnika?

Posao financijskog savjetnika relativno je širok pojam. Bazira se na upravljanju financijskom imovinom, odnosno na savjetovanju pojedinca ili poduzeća oko ispravnih poteza vezanih za financijsku imovinu. Često to mogu biti razni investicijski savjeti, investicijske studije i slično.

Budući da je financijski savjetnik koji se bavi tim poslom puno upućeniji u tržište i zakonodavstvo, uvijek može donijeti informiranije odluke od neprofesionalaca. Samim time uvijek je preporučljivo posavjetovati se s financijskim savjetnikom prije važnih financijskih odluka.

Koja je razlika između financijskog i poreznog savjetnika?

Najveća razlika je u činjenici da se poreznim savjetovanjem ne smije baviti bilo tko. Kako bi se netko bavio poreznim savjetovanjem, potrebno je posebno ovlaštenje od Hrvatske komore poreznih savjetnika. Za obavljanje poslova financijskog savjetnika dovoljno je široko iskustvo i znanje. Poželjno je imati i razna ovlaštenja, kao na primjer za ovlaštenog procjenitelja, no nije obvezno.

Može se reći kako je svaki porezni savjetnik i financijski savjetnik, no nije svaki financijski savjetnik i porezni savjetnik.

Ako želite odraditi oba savjetovanja na jednom mjestu, svakako nas kontaktirajte i pitajte nas o našoj cjelokupnoj usluzi.

 

Zanima vas više?

Pratite nas na našim Facebook i LinkedIn stranicama za još jednostavnih objašnjenja i savjeta.